…si eu..

L-am cunoscut pe Mihai (Zmeu’, caci asta era porecla lui din facultate ) prin intermediul lui Cosmin , sotul meu ,care a fost coleg la facultate cu Mihai si 2 ani si colegi de camera . Am auzit o gramada de povesti despre el pana sa ajung sa-l cunosc , pentru ca din pacate el si Cosmin nu s-au mai cautata o vreme , fiecare plecand pe drumul lui . S-au reintalnit la nunta mea cu Cosmin si de atunci l-am cunoscut si eu pe el si pe minunata Adda , apoi pe istetul Vlad .

In doar sase ani am ajuns sa-l indragesc atat de mult pe omul asta… De fiecare data cand mergeam in vizita ma facea sa ma simt parca de-a casei . Vorbeau in limba lor , el si  Cosmin , apoi in limba mea , si incerca sa ma impinga de la spate sa mai pictez cate ceva … apoi cu zambetul lui molipsitor si ochii mari ,albastri si plini de viata  facea glume si lumina toata casa . Cand am avut nevoie de ajutor a sunat-o pe Corina si pe Cipri  sa ma caute in Cluj la spital . Sprijin mai mare decat acela nu am primit de la nimeni . Aveam nevoie de sprijin moral , pe care l-am primit de la niste oameni minunati pe care atunci i-am intalnit prima data  si se purtau cu mine de parca ma cunosteau de o viata . Se pare ca bunatatea si frumusetea sufleteasca sunt caracteristicile de baza in familia lui Mihai .

De doi ani de zile insa, de cand am aflat ca este bolnav discutiile de la masa rotunda din bucatarie  , unde Mihai intotdeauna scotea cate ceva de mancare ca am venit de pe drum si suntem infometati , au devenit mai serioase . Desi lui Mihai nu-i placea sa vorbeasca  despre sanatatea lui , raspundea in cateva cuvinte apoi…cateva momente de tacere apasatoare, apoi continuam alte discutii…Lui Cosmin ii era foarte greu sa-l sune , pentru ca spunea el, nu vrea sa-l supere pe Mihai cu intrebarile . Cand am aflat diagnosticul , am stiut ca nu mai exista cale de intoarcere, dar am sperat ca macar inca 10 ani pana cand Vlad va fi mare , Mihai va ramane printre noi . Din nefericire nu a fost asa, …iar Mihai a plecat lasand un mare gol si tristete

Va trai mereu in sufletele noastre prin amintirile grozave pe care le avem cu el , prin Adda si Vlad , prin cei care l-au iubit  si o sa tresarim cand il vom vedea pe micul Teofil care ii seamana teribil .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *