Pentru aducere aminte

La Colegiul Naţional „Octavian Goga” Sibiu s-a înfiinţat, ca semn de preţuire pentru prodigioasa activitate matematică depusa în cadrul liceului si în afara lui precum şi pentru imensa simpatie de care se bucura din partea elevilor,  premiul „Mihai Popa” care se acordă în fiecare an elevului sau elevei liceului care a obţinut cel mai  bun rezultat  la concursurile de matematică, în anul şcolar respectiv.

Premiul constă într-o diplomă memorială oferită de conducerea liceului şi un plic cu 500 lei din partea familiei profesorului Mihai Popa.

Festivitatea de premiere are loc anual cu ocazia Zilelor şcolii, unde directorul liceului aduce în amintirea elevilor activitatea regretatului profesor Mihai Popa, apoi dă citire numelui câştigătorului premiului, nume propus de profesorii din Catedra de matematică a liceului.

Acest proiect va funcţiona timp de aproximativ 10 ani.

Premiantul anului şcolar 2011-2012  a fost  eleva Morariu Cristina din clasa a XII-a.

Premiantul anului şcolar 2012-2013  a fost  eleva Fălămaş Diana din clasa a X-a E .

*

În Tabăra Judeţeană de Matematică din Sibiu, la iniţiativa directorului taberei prof. Liviu Ardelean s-a înfiinţat premiul „Mihai Popa”, în amintirea profesorului Mihai Popa, iniţiatorul acestui concurs din tabără, pentru cel mai bun rezolvitor de probleme propuse la Gazeta de matematică a taberei.

În anul 2012 premiul „Mihai Popa”  a fost câştigat de elevii:

–  Luca Bogdan de la Şcoala Generala „Regina  Maria”, Sibiu   seria I

–  Drăgan Raquel de la Liceul „Gustav Gundisch”, Cisnădie      seria II

În anul 2013 premiul „Mihai Popa”  a fost câştigat de elevii:

–  Mihăilescu Luana (clasa a V-a) de la Şc. gimnazială nr. 4, Sibiu                  seria I

–  Balaci Oana (clasa a V-a) de la Şc. gimnazială “N. Iorga”, Sibiu      seria II

 

O părere la “Pentru aducere aminte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>